سه شنبه 14 آذر 1396

تاریخچه بنیاد شهید و امور ایثارگران| وظایف بنیاد شهیدو امور ایثارگران

بنیاد شهید و امور ایثارگران بنیادی دولتی در ایران است که مسئولیت رسیدگی به امور ایثارگران و خانواده‌های شهدا را بر عهده دارد

 

تاریخچه شکل گیری بنیاد شهید و امور ایثارگران

 

تاریخچه شکل گیری بنیاد شهید و امور ایثارگران



بر اساس فرمان مورخ 22 اسفند 1358 حضرت امام خمینی (ره) به منظور تجلیل و تکریم از شهدا و جانبازان و ایثارگران و خانواده های مکرم آنان بینیاد شهید انقلاب اسلامی تشکیل شده است. پس از خاتمه جنگ تحمیلی در سال 1367 بمنظور رسیدگی شایسته به امور جانبازان مسئولیت اداره امور جانبازان که تا آن زمان تحت پوشش بنیاد شهید بودند با فرمان حضرت امام خمینی (ره ) بر عهده بنیاد مستضعفان قرار گرفت و نام این نهاد به بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی تغییر یافت.

در سال 1369 همزمان با بازگشت آزادگان عزیز به آغوش میهن اسلامی ستاد رسیدگی به امور آزادگان زیر نظر نهاد ریاست جمهوری تاسیس و امور مربوط به رسیدگی به خانواده های این عزیزان که تا آن زمان تحت پوشش بنیاد شهید بودند به این ستاد واگذار شد . پس از درخواست مسؤولان نهادهای ایثارگری و براساس فرمان مقام معظم رهبری و طبق مصوبه شورای عالی اداری در تاریخ 19/2/83 تجمیع نهادهای ایثارگران در ساختاری یکپارچه در بدنه دولت به تصویب رسید و به این ترتیب بنیاد شهید و امورایثارگران شکل گرفت.
 
 


متن فرمان امام خمینی (ره ) مبنی بر تشکیل بنیاد شهید در سال 1358
 
 
 
متن فرمان امام خمینی (ره ) مبنی بر تشکیل بنیاد شهید در سال 1358




ملت شریف ایران می دانند که نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب اسلامی مرهون فداکاری قشرهای مختلف ملت استکه در صف اول باید شهدای انقلاب رحمۀ الله علیهم و کسانی که در این راه معلول و آسیب دیده شده اند محسوب داشت لهذا باید رسیدگی کامل به خاندان شهداء و آسیب دیدگان و معلولین در این راه چه در حال انقلاب و چه قبل و بعد آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان بشود لهذا لازم است سازمانی به سرپرستی جنابعالی و هیئتی از معتمدین متدین و آگاه و آشنای به بدین گونه امور برای این مقصد مهم تاسیس شود که با اجراء طرح های مفید آن ملت  و دولت انقلابی دین خود را در مقابل این گروه فداکار در راه انقلاب اسلامی ادا نماید.
 

شورای انقلاب موظف است برای این مشروع مهم بودجه ء کافی تصویب نماید و در اجراء آن سرعت عمل به خرج دهد و دولت و متصدیان امور موظف هستند موارد زیر را مورد تصویب و اجراء سریع قرار دهند.
 

1- اولویت فرهنگی یعنی در مدارس و دانشگاه با تسهیلات مقتضی وارد شوند.


2- اولویت اقتصادی یعنی مسکن ، زمین ، وسایل زندگی و سایر مایحتاج زندگی برای آنان تهیه گردد.


3- اولویت در استخدام یعنی خانواده شهدا و معلولین در استخدام دولت اولویت داشته و آنان که قدرت خدمت دارند به استخدام دولت برآیند.
 

4- کارت مجانی برای سوار شدن آنان در اتوبوس های دولتی داخل شهر ها تهیه گردد.
 

5- کارت نیمه بها برای استفاده از وسایل نقلیه بین شهری مثل قطار ، هواپیما و غیره.
 

6- تشکیل دفترچه مخصوص برای قدرت خرید از تعاونیهای دولتی.
 

7- بیمه درمانی و استفاده از کارت ویژه خرید دارو.
 

8- قرار دادن حقوق رسمی برای معلولینی که قدرت کار ندارند و خانواده شهدا بالنبسته به افراد آن خانواده.
 

9- سازمان موظف است بدون فوت وقت معلولین و آسیب دیدگانی که احتیاج به معالجه دارند تحت علاج قرار دهد و در صورتیکه با تصدیق  طبیب لازم است برای معالجه به خارج کشور بروند اسباب مسافرت و مخارج معالجه ء آنان را فراهم نمایند. ضمناً متذکر می شود که اگر سازمان در موارد مرقومه به اشکالی برخورد نمود و یا از طرف بعضی متصدیان ابهامی شد اینجانب را مطلع نمایند تا در رفع آن بطور مقتضی عمل نمایم.
 


 
 
جایگاه و وظایف بنیاد در خدمات‌رسانی به جامعه ایثارگری
 

 
جایگاه و وظایف بنیاد در خدمات‌رسانی به جامعه ایثارگری




ارائه تسهیلات مالی و خدماتی به ایثارگران همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بنیاد بوده است. بنا بر آنچه تاکنون اعلام شده است خدمات درمانی، بیمه‌ای و رفاهی بخشی از مطالبه جامعه ایثارگری ارزیابی شده است و بر همین اساس یکی از اولویت‌های سازمانی تلقی می‌شود.  اخیراً به گفت‌وگوی محمود تبریزی مدیرکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران بپردازیم تا به آخرین وضعیت خدمات و تسهیلات ارائه شده به جامعه ایثارگری بپردازد. در ادامه بخشی از مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانیم:

 



فعالیت شما در بنیاد از کجا آغاز شد؟


 
من سال 1376 وارد بنیاد شدم و یک سال در شهرستان کار کردم و سال 77 فعالیتم را در اداره کل اشتغال ابتدا به‌عنوان کارشناس شروع کردم. بعد از 3 سال به‌عنوان رییس اداره طرح‌های اشتغال‌زایی ادامه فعالیت دادم  و حدود چهار سال در این پست مشغول بودم. سپس به اداره کل مددکاری منتقل شده و در ابتدای ورود به‌عنوان رییس مددکاری اجتماعی انجام‌وظیفه کردم و بعد از 3 سال به‌عنوان رییس امور ویژه به مدت 2 سال به جامعه ایثارگری خدمت کردم. سال 91 به عنوان مشاور معاونت تعاون در امور فرزندان شاهد و در فاصله کوتاهی توسط رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران وقت به سمت مدیر کلی تسهیلات و امور رفاهی بنیاد منصوب شدم. تقریباً از دی ماه سال 91 فعالیتم را در این بخش ادامه دادم تاکنون که در خدمت شما هستم. پس از مدت کوتاهی نیز به عضویت هیئت‌مدیره صندوق شاهد و پس از یک سال به‌عنوان رییس هیئت‌مدیره صندوق شاهد انجام وظیفه می‌کنم.

 


 
از نظر شما نقطه اوج فعالیت‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران کجاست. به تعبیری دقیق‌تر یکی از برگ‌های برنده بنیاد طی سه دهه گذشته چیست که بر آن اساس بتوان بنیاد را از سایر دستگاه‌ها و نهادها متمایز کرد؟


 
بنیاد شهید و امور ایثارگران خوشبختانه در بحث رسیدگی به امور تحصیلی ایثارگران به‌ویژه فرزندان شهدا موفق ظاهر شده است. فرزندان شهدا طی سالیان گذشته به لحاظ علمی درجه بالایی را در جامعه داشته و دارند. همین نکته باعث می‌شود که ایشان جایگاه‌ها و پست‌های سازمانی خوبی را در جامعه کسب کرده و نقش ایفا کنند که خود این مسئله باعث می‌شود بسیاری از آنها در بحث اشتغال مشکلات کمتری داشته باشند. البته امکان دارد بنیاد در برخی از موارد حوزه تحصیل فرزندان شاهد ضعف داشته باشد یا توجه کافی نشده یا بودجه لازم وجود نداشته است ولی در مجموع بنیاد تلاش‌های خوبی در این زمینه از خود نشان داده است.
 

 


فکر می‌کنید بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه تسهیلات رفاهی ایثارگران چقدر موفق بوده است؟
 


برای پاسخ به این سؤال باید ابتدا یادآور شویم که ایثارگران حق زیادی بر گردن جامعه دارند و ما هیچ وقت نتوانستیم ذره‌ای از حق واقعی ایثارگران را ادا کنیم. چون وقتی ایثارگر جان و مال خودش را برای کشور و نظام اسلامی هدیه کرد، نظام وظیفه دارد که تمام امور رفاهی، معیشتی، فرهنگی و اجتماعی این افراد را جبران کند. به هر حال و با توجه به کمبود اعتبارات و مشکلاتی که کشور در این زمینه داشته، بنیاد به اندازه‌ای که شایسته این عزیزان است نتوانسته به رسالت خود عمل کند. وظیفه بنیاد در ابتدا رسیدگی به همه امور ایثارگران بود و قرار بر این بوده که بنیاد نقش پدر را در خانواده بازی کند ولی به لحاظ محدودیت‌های امکانات و اعتبارات در برخی حوزه‌ها موفق نبوده ولی نمی‌توان گفت که کاری انجام نشده است چراکه در بسیاری از موارد این حوزه موفق عمل کرده است.

 


 
وظیفه اداره تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران شامل چه مواردی می‌شود؟
 


اداره تسهیلات رفاهی به طور مشخص 21 فعالیت را عهده‌دار است. البته خیلی از فعالیت‌ها در این مجموعه وجود دارد که به‌صورت عمومی انجام می‌شود که امکان دارد با سایر بخش‌ها نیز مشترک باشد. اگر بخواهیم این فعالیت‌های مشخص و خاص اداره تسهیلات رفاهی را به ترتیب اهمیت رصد کنیم اولین آن بحث بیمه‌های اجتماعی خانواده شهدا و ایثارگران خواهد بود. ما در این بحث تمام خانواده شهدا و جانباز و ایثارگری که در دستگاه‌های دیگر شاغل نیستند را تحت پوشش بیمه عمر و حادثه قرار دادیم. 



 بنا بر دستورالعملی که دولت در همین خصوص ابلاغ کرده است، چنانچه خدایی ناکرده همسر شهیدی به رحمت خدا برود حدود هفت میلیون تومان به عنوان غرامت توسط شرکت‌های بیمه - طبق قراردادهایی که بنیاد همه ساله با شرکت‌های بیمه‌ای منعقد می‌کند و از طریق مناقصه‌ای صورت می‌گیرد- پرداخت می‌کنند. همچنین طبق همین ماده مذکور 10 میلیون تومان برای درگذشت جانبازان بالای 25 درصد و فرزندان شاهد و 5 میلیون تومان برای والدین شاهد و فوت جانبازان کمتر از 25 درصد و آزادگان و همسران جانبازان و آزادگان تحت عنوان غرامت از شرکت‌های بیمه دریافت می‌کنند. علاوه بر این ما همه ایثارگران را تحت پوشش بیمه حوادث قرار داده‌ایم و هر ایثارگری یک منزل مسکونی تحت پوشش این بیمه دارد که شرکت‌های بیمه تا سقف 35 میلیون تومان موظف به پرداخت خسارت هستند.

 

 


 
- آخرین وضعیت و شرایط واگذاری خودرو به ایثارگران چگونه است؟ ممکن است توضیح مختصری در این خصوص بفرمایید.
 


مجلس شورای اسلامی سال 76 قانونی را تصویب کرد و سال 78 اصلاحیه‌ای به آن قانون اضافه شد که طبق آن بنیاد مکلف شد تا برای جانبازان بالای 50 درصد یک خودرو تهیه کند که در ابتدا و برابر قانون این خودرو در آن وقت «پیکان» بود. بعدتر خودروی جایگزین «روآ» شد و در حال حاضر با توجه به توقف تولید «پیکان» و «روآ»، خودروی «پژو 405» جایگزین شد. طبق قانون بنیاد موظف است که 40 درصد از هزینه خرید خودرو را به‌صورت بلاعوض در اختیار جانبازان واجد شرایط قرار دهد و 60 درصد هزینه را به صورت وام با سودی که تماماً بر عهده بنیاد است در اختیار جانباز قرار می‌دهد. خوشبختانه در این خصوص به همه جانبازانی که تا سال 92 دارای جانبازی بالای 50 درصد هستند خودرو واگذار شده است. البته تعداد محدودی به لحاظ محدودیت اعتبارات فعلاً در صف انتظار هستند که امیدواریم به محض تأمین بودجه بتوانیم تا اواسط سال آینده به همه جانبازان عزیز یک خودرو واگذار کنیم.

 


 
از دیگر برنامه‌های شما در این اداره کل مسئله تسهیلات گمرکی است. آخرین وضعیت معافیت سود بازرگانی و معافیت گمرکی جانبازان اکنون چگونه است؟


 
خوشبختانه همه فعالیت ما در این حوزه انجام شده است و همه جانبازان ما به وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی معرفی شدند. خودروها را وارد کردند یا احیاناً طبق قراردادهایی که با 3 شرکت خودروسازی ایران‌خودرو، پارس‌خودرو و بهمن نوشته شده است، ایشان توانستند با اهدای سود بازاریابی خودشان به شرکت‌های سازنده خودرو در ازای واردات قطعه، خودروهای داخلی دریافت کنند که طی مدت زمانی حدود 6 هزار نفر توانستند از محصولات شرکت ایران‌خودرو، مزدا 3 از شرکت بهمن و خودروی مگان از پارس‌خودرو دریافت کنند. بنابراین ما در این زمینه هیچ مشکلی نداریم و اگر عزیزانی هم به لحاظ جراحت ناشی از جانبازی‌شان به جانبازی 70 درصد تغییر می‌کنند بلافاصله به گمرک جمهوری اسلامی و وزارت صنعت معرفی می‌شوند. 

 

 


آیا بحث ارائه آرم طرح ترافیک به جانبازان نسبت به ادوار گذشته تغییراتی داشته است؟


 
در این خصوص در کلان‌شهرها همواره مسئله ترافیک یک معضل بزرگی است که خوشبختانه با همکاری سازمان ترافیک این مسئله را حل کرده‌ایم. ما در حوزه تهران قریب به 10 هزار آرم طرح ترافیک را بین ایثارگران واجد شرایط توزیع می‌کنیم. علاوه بر این روال هرساله، ما در سال جاری و از سال آینده با سازمان ترافیک توافق کردیم که 2 هزار آرم طرح ترافیک روزانه را در اختیار جانبازان و ایثارگران با 80 درصد تخفیف قرار بدهیم. جانبازان عزیز می‌توانند با مراجعه به تارنمای شهرداری تهران از این مزیت‌ها چه آرم طرح ترافیک سالانه و چه آرم طرح ترافیک روزانه بهره‌مند شوند. از ویژگی‌ها آرم طرح ترافیک روزانه برای جانبازان نیز این است که در شرایط اضطراری قابل خریداری برای افراد عام جامعه وجود ندارد ولی طی رایزنی‌هایی که با سازمان ترافیک داشتیم به این توافق رسیدیم که سهمیه جانبازان حتی در شرایط اضطرار واگذار شود.
 

 

 


در کنار آرم طرح ترافیک یکی از مسائلی که همیشه مطرح می‌شود، موضوع پلاک ویژه خودروی جانبازان است. در این خصوص چه برنامه‌هایی در آینده دارید؟
 


در این رابطه با جانبازان بالای 50 درصد را به پلیس راهور معرفی کردیم. عزیزان بدون مراجعه به بنیاد از طریق سامانه شماره‌گذاری با ارائه کد ملی در صورت تمایل این امکان را دارند که برای دریافت پلاک ویژه جانبازی اقدام کنند.
 

 


در خصوص طرح بنیاد برای نیم‌بها و یا معافیت هزینه بلیت وسایل حمل‌ونقل مسافرتی مانند هواپیما، کشتی، قطار و اتوبوس گفته می‌شود که با ورود شرکت‌های خصوصی تا حدودی دستخوش تغییرات شده است. در این خصوص بفرمایید که این تغییرات از چه قرار است؟
 


در رابطه با این موضوع، قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران صراحت داشته و تکالیفی را بر سایر دستگاه در نظر گرفته و به بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرده است. این قانون برای شرکت‌های کشتیرانی، حمل و نقل ریلی و هواپیمایی تکالیفی را در نظر گرفته است که طبق آن همسران شاهد، فرزندان شاهد و والدین شاهد و جانبازان بالای 25 درصد و فرزندان جانبازان بالای 70 درصد می‌توانند در صورت مسافرت داخلی به هر یک از نقاط کشور بدون محدودیت از 50 درصد تخفیف برخوردار شوند که در قانون به صراحت این نکته قید شده و همه شرکت‌ها مکلف هستند که از 50 درصد هزینه بلیت عزیزان مشمول این ماده را معاف کنند. فقط در خصوص بخش پروازهای خارجی در قانون قید شده است که ایثارگران یک بار می‌توانند پرواز خارجی را داشته باشند و 50 درصد از هزینه را بنیاد برای آنان پرداخت کند. البته در خصوص معافیت‌ها هنوز شرکت‌های خصوصی زیر بار این موضوع نرفتند. همچنان رایزنی‌هایی در حال انجام است تا بتوانیم قانون را اعمال کنیم و امیدواریم شرکت‌های خصوصی و دولتی همه جانبازان و ایثارگران را از این تسهیلات قانونی بهره‌مند کنند.
 

 

 


آخرین وضعیت و شرایط مسئله معافیت سربازی فرزندان شاهد و ایثارگر چگونه است و آیا درصدد اعمال تغییراتی در این خصوص هستید؟


 
همان‌طور که اطلاع دارید تمامی فرزندان شهدا از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند. در خصوص جانبازان نیز در ازای هر 25 درصد جانبازی یکی از فرزندان معاف می‌شود. اگر جانباز بتواند در این خصوص 30 امتیاز کسب کند به‌طوری‌که هر درصد جانبازی و هر ماه حضور در جبهه یک امتیاز محاسبه می‌شود در نهایت فرزند دوم نیز معاف می‌شود.

 


 
آخرین وضعیت ارائه تسهیلات ایثارگران چگونه است؟


 
طی توافقی که امسال با بانک دی داشتیم، ایثارگران را برای اخذ وام‌ها معرفی می‌کنیم. در این رابطه با بانک دی تا سقف 100 میلیارد تومان توافق کردیم تا با معرفی‌نامه بنیاد، بانک‌های عامل وام‌ها را در اختیار ایثارگران بدون ضبط سپرده قرار بدهند و در حال حاضر میزان سود این وام‌ها حدود 18 درصد است. علاوه بر این ما حدود 10 میلیارد تومان با بانک دی توافق داشتیم که ایثارگران برای دریافت وام‌های قرض‌الحسنه از طریق شعب استان‌ها به شعب عامل بانک دی معرفی کنند.

 


 
در رابطه با وام‌ها، وام ازدواج نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بنیاد شهید و امور ایثارگران برای حمایت از زوج‌های جوان و ارائه تسهیلاتی مانند وام ازدواج، چه راهکاری را مورد توجه خود قرار داده است؟
 


جدای از بحث وام ازدواج که به صورت عام نیز در جامعه جریان دارد. موضوعی تحت عنوان هدیه ازدواج را مدنظر قرار داده‌ایم و تا دی ماه سال 93 را توانستیم از طریق اعتبارات تأمین شده هدیه ازدواج خانواده‌های شاهد را پرداخت کنیم. البته قانون یک تکلیفی را برای سایر دستگاه‌ها در نظر گرفته که امیدواریم دستگاه‌ها نیز در این خصوص وارد عمل شوند.

 


 
این هدیه ازدواج چقدر است؟
 


تقریباً حدود دو برابر آن چیزی است که دستگاه‌های دولتی برای کارمندان پرداخت می‌کند. اگر اشتباه نکنم چنانچه هدیه ازدواج کارمندان دولت حدود 900 هزار تومان باشد این هدیه برای عزیزان ایثارگر و جانباز قریب به یک میلیون و هشتصد هزار تومان است.

 


 
چه راهکارهای ویژه‌ای را در خصوص وام ازدواج مدنظر قرار دادید؟
 


در این رابطه طبق مصوبه مجلس که وام ازدواج 10 میلیون تومان اعلام شد این وام برای ایثارگران 20 میلیون تومان در نظر گرفته شده است و در شرایط کنونی با توجه به هماهنگی که با بانک مرکزی صورت گرفته است، فهرست عزیزانی که مشمول این وام‌های 20 میلیون تومانی هستند را به سامانه بانک مرکزی ارائه کرده‌ایم. افراد به محض مراجعه به سامانه دریافت وام ازدواج و با ارائه کدملی به‌صورت هوشمند شناسایی شده و در مواردی به صورت برخط امکان استعلام از درگاه بنیاد وجود دارد. در کل معرفی‌نامه را برای دریافت وام ازدواج ایثارگران با این روند الکترونیکی حذف شده است و معرفی‌نامه دیگر اعتباری ندارد و از طریق تأییدیه سایت عزیزان می‌توانند وام ازدواج دو برابری را دریافت کنند.

 


  
با توجه به حجم بالای خدماتی که در اداره تسهیلات به ایثارگران ارائه می‌شود، چه سیستم اطلاع‌رسانی را دنبال می‌کنید تا جانبازان و ایثارگران بتوانند در جریان این خدمات قرار گرفته و به حقوق و مزایای ویژه خود اشراف اطلاعاتی پیدا کنند؟


 
جامعه هدف از ابتدای تأسیس بنیاد برای پیگیری مطالبات خودشان به دفاتر بنیاد در شهرستان‌ها و مناطق مراجعه می‌کردند. غالب جامعه هدف نیز با این  فعالیت‌ها از زمان گذشته تا به امروز آشنایی دارند. اما در شرایطی که ایثارگری از موضوعی اطلاعی نداشته باشد معمولاً از طریق دیدارهایی که با خانواده شهدا و ایثارگران انجام می‌شود، چنین موضوعاتی منتقل می‌شود. در همین رابطه نیز طرح‌هایی تحت عنوان سپاس و همین‌طور معتمدین معین در نظر گرفته شده و معمولاً ارتباطاتی بین دستگاه‌ها و بنیاد وجود دارد و خود ایثارگران که معتمدین معین هستند در قالب شبکه‌های اجتماعی این مسائل را با یکدیگر مطرح می‌کنند. ضمن آنکه چنین موضوعاتی به‌صورت ویژه از طریق کارکنان بنیاد و یا همین‌طور سایت بنیاد اطلاع‌رسانی می‌شود. البته در مقاطعی ممکن است که مسائلی را به‌صورت ویژه اطلاع‌رسانی کنیم.
 

 


آیا برای ارائه خدمات الکترونیک به ایثارگران بدون مراجعه به بنیاد، برنامه و اقدامی مدنظر قرار گرفته است؟


باید به سمتی برویم که تمامی خدماتمان را به صورت سیستم الکترونیکی به ایثارگران ارائه بدهیم. شرایط به شکلی است که می‌شود تمام فعالیت‌ها را سریع‌تر و دقیق‌تر به‌صورت الکترونیکی ارائه داد و ما برنامه‌هایی را در این خصوص داریم. در حال حاضر ایثارگران مراحل دریافت وام ازدواج را به‌صورت اینترنتی طی کرده و حتی معرفی‌نامه مکتوب بنیاد را فاقد اعتبار دانستیم و عزیزان می‌توانند صرفاً از طریق مراجعه به سامانه بانک مرکزی برای دریافت وام ازدواج اقدام کنند. این همان ارتباطی است که بین سامانه بنیاد و بانک مرکزی ایجاد کرده‌ایم. در سایر موارد نیز در تلاش هستیم که چنین روندی را فراهم کنیم. ان‌شاءالله با ارائه کارت‌های شناسایی هوشمند به ایثارگران رفته‌رفته زمینه برای الکترونیکی شدن این خدمات فراهم شود.

 


 
کارت‌های شناسایی هوشمند ایثارگری تا چه زمان آماده خواهد شد؟
 


پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال جاری این کارت‌ها آماده شوند.

 


 
در خصوص اقتصاد مقاومتی چه برنامه و راهکاری را مدنظر قرار داده‌اید؟


 
طبق ماده 47 قانون، بنیاد مکلف است که صندوقی تحت عنوان صندوق ذخیره ایثارگران تشکیل دهد و دولت باید سالیانه کمک‌هایی به این صندوق بدهد که ما اساسنامه این صندوق را تهیه کرده و به تأیید معاونت حقوقی رساندیم و برای دولت ارسال کردیم و منتظر هستیم با تأسیس این صندوق در خصوص تقویت بینه ایثارگران و اقتصاد مقاومتی قدم‌هایی را برداریم. البته در سایر امور نیز خدماتی که ارائه می‌شود مانند بیمه‌های درمانی، اقتصاد مقاومتی در آن دیده شده که نیمی از بودجه را خود ایثارگران پرداخت می‌کنند. موضوع خودرو، تسهیلات بانکی و آرم طرح ترافیکی از جمله مسائلی هستند که امیدواریم در آنها قدم‌هایی را در جهت اقتصاد مقاومتی برداریم.
 

 

 


اداره کل تسهیلات رفاهی در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چقدر موفق بوده است؟


 
در ارتباط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با کارکنان بنیاد در سال 82 اشاره می‌کنم که در آن دیدار رییس بنیاد وقت اشاره کردند که این افراد خدمت گذاران خانواده معظم شهدا و ایثارگران هستند. حضرت آقا تعبیر زیبایی را در این خصوص به کار بردند و گفتند که این افراد خدمت گذار نیستند. خدمت گذار آن کسی است که در سازمان بهزیستی و کمیته امداد و دیگر سازمان‌های مشابه خدماتی را به یک قشر نیازمند جامعه عرضه می‌کنند که این به‌جای خودش ارزشمند است اما کارکنان بنیاد سپاسگزار هستند. یعنی یک عده برای انقلاب و نظام اسلامی و مردم و کشور جان و مال خود را به خطر انداختند، کارکنان بنیاد به عنوان نمایندگانی از ملت و نظام وظیفه سپاس از این ایثارگران را برعهده دارند لذا خدماتی که بنیاد به جامعه ایثارگری ارائه می‌دهند از باب لطف نبوده بلکه وظیفه است. بنابراین اگر ما بتوانیم این خدمات را بدون منت، درست و برحسب وظیفه به موقع، به جا  و صحیح به ایثارگران ارائه بدهیم در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طبق همین فرمایشات مقام معظم رهبری بیشترین قدم‌ها را برداشتیم.
 

 


به ریاست خودتان در هیئت‌مدیره صندوق قرض‌الحسنه شاهد اشاره کردید. در حال حاضر وضعیت این صندوق چگونه است و فکر می‌کنید چه برنامه‌هایی باید در این زمینه اجرایی شود؟


 
از دیرباز بحث صندوق رفاهی به حوزه تسهیلات رفاهی ارتباط داشته و اکنون نیز همکاری‌هایی در این زمینه وجود دارد. اساساً بستر این صندوق از ابتدا در حوزه تسهیلات رفاهی بوده و اکنون صندوق شاهد به تمام افرادی که از بنیاد حقوق دریافت می‌کنند، وام‌هایی با کارمزد کمتر از نیم درصد پرداخت می‌کند و خوشبختانه با سازوکاری که طراحی شده، وام کمتر از 3 روز از زمان اعلام تقاضا اعطا می‌شود.

 


 
سقف این وام‌ها چقدر است؟


 
سقف این وام متناسب با میزان سپرده متقاضی وام است. بدین صورت که ما نهایتاً تا 3 برابر سپرده در صندوق شاهد پرداخت می‌کنیم و اقساط آن سه ساله است. ما در این راستا و در جهت تسهیل شرایط نیز هیچ‌گونه ضمانتی را برای وام لحاظ نکردیم تا متقاضیان دغدغه‌ای نداشته باشند و وام تنها بر اساس فرمی که اجازه برداشت اقساط از حقوق ایشان را صادر می‌کند، واگذار می‌شود. اخیراً نیز با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته، صندوق قرض‌الحسنه شاهد در حال طی کردن مراحل نهایی برای اخذ مجوز رسمی از بانک مرکزی است و دستورالعمل و شرایطی مطابق با شرایط بانک مرکزی تدوین شده و بدین ترتیب سقفی که برای وام قرض‌الحسنه توسط بانک مرکزی در نظر گرفته، مبلغ 15 میلیون تومان است که با رعایت این سقف مشکلی برای پرداخت تسهیلات به ایثارگران حقوق‌بگیر بنیاد نخواهیم داشت.

 

             

                                    
((آدرس وتلفنهای سازمان بنیادشهیدوامورایثارگران تهران بزرگ  ومناطق تابعه))
                                             


                                    
        آدرس:  میدان هفتم تیر روبروی مسجد الجواد (ع)


          تلفن :     3- 88302991               دورنگار 88823029


          سایت : www. Tehran.isaar .ir        پست الکترونیکی: info@tehran.isaar.ir
                                             

 *************************************      
               
                    
حوزه ریاست    88827792    88849381    88302991-3    میدان هفتم تیر روبروی مسجدالجواد(ع)


  *************************************

 


معاونت اداری مالی    88305624    88823029    88302991-3    میدان هفتم تیر روبروی مسجدالجواد(ع)


 ************************************* 


معاونت تعاون واموراجتماعی    88830449    88823029    88302991-3    میدان هفتم تیر روبروی مسجدالجواد(ع)

  *************************************


                                    
ادارات        

                           



معاونت فرهنگی وتربیت بدنی   :  میدان هفت تیر روبروی مسجد الجواد کوچه خسرو ساختمان        

 


 *************************************



معاونت پزوهشی وارتباطات فرهنگی  :  88846829    88823029    88302991-3    میدان هفتم تیر روبروی مسجدالجواد(ع) کوچه خسرو


  *************************************


معاونت تامین مسکن :   88830446    88823029    88302991-3    میدان هفتم تیر روبروی مسجدالجواد(ع)


  *************************************


معاونت اموردانشجوئی  :   میدان هفت تیر روبروی مسجد الجواد کوچه خسرو ساختمان   شماره 3


  *************************************


منطقه 6و7  :   خ شریعتی خ ملک روبروی خ ترکمنستان پ 32


  *************************************


منطقه 10و11 :   66968300    66466094    66495744-5    خیابان فلسطین جنوبی بعدازابوریحان خ لبافی نژاد


  *************************************


منطقه 8  :  77275511    77275511    77441043    میدان رسالت خیابان هنگام خیابان طاهرخانی خیابان ترابی
               77206828    پلاک 21


  *************************************


منطقه 4  :  77359866    77348081    77350880    فلکه دوم تهرانپارس خیابان جشنواره بعدازچهارراه سیدالشهداء


  *************************************


منطقه 3   : 22675129    22239297    22209402    خیابان شریعتی بعدازپل آیت ا...صدر نبش کوچه داد


  *************************************


منطقه 16و19   : 55375827    55375827    55376046-7    خیابان وحدت اسلامی نرسیده به راه آهن خ مختاری بین ولیعصر و وحدت اسلامی نبش کوچه بلوکی پلاک 158

  

*************************************


منطقه 12و13 :   33508617    33508619    33508611-13    خیابان مجاهدین اسلام بعدازچهارراه آبسردار پلاک 220


  *************************************


منطقه 5و22   : 44240162    44250377    44240210    خیابان ستارخان خیابان سازمان آب جنب تالار گل سرخ

  

*************************************


منطقه 15  :  33847772    33847771    33846661-3    خیابان پیروزی بلوارابوذر بین پل چهارم وپنجم خ هانی
                    نبش مسلم


  *************************************


منطقه 14  :  33781236    33781230    33781231-5    خیابان 17شهریور نرسیده به میدان شهداء جنب اداره راهنمائی ورانندگی
                    


  *************************************


منطقه 9و21  :  66973955    66418165    66418213    خیابان انقلاب خیابان 16آذر خیابان ادواردبراون پلاک 16


  *************************************


منطقه 2  :  66439407    66929226    66919004-6    میدان انقلاب ابتدای خ آزادی خیابان دکترقریب بین فرصت
                    وشباهنگ


  *************************************


منطقه 1  :  22717815    22717815    22715720    خیابان شریعتی میدان قدس خیابان شهیدرفعت


 *************************************


دفترمنطقه(3) فجر  :  88055358    88055358    88057851-3    خ ولیعصر ابتدای خیابان نیایش روبروی مجموعه ورزشی انقلاب

 *************************************

دیگر اخبار
مقالات مختلف دانشجویان علوم سیاسی درباره شکل گیری داعش و موضوعات مربوطه مقالات مختلف دانشجویان علوم سیاسی درباره شکل گیری داعش و موضوعات مربوطه

پایگاه اینترنتی امور برای شما کاربران و دانشجویان محترم مقالات مختلف دانشجویان علوم سیاسی درباره شکل گیری داعش و موضوعات مربوطه را جمع آوری کرده است ... با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
دانلود کتاب دیپلماسی فرهنگی دانلود کتاب دیپلماسی فرهنگی

دیپلماسی فرهنگی تبادل ایده‌ها، اطلاعات، هنر و دیگر جنبه‌هاس فرهنگ میان ملت‌ها به منظور تقویت تفاهم متقابل است.

ادامه خبر ...
از شایعه تا واقعیت|فروش دریای خزر به روسیه|سهم ایران از دریای خزر چقدر است؟ از شایعه تا واقعیت|فروش دریای خزر به روسیه|سهم ایران از دریای خزر چقدر است؟

کنوانسیون رژیم حقوقی خزر بعد از دو دهه امضاء شد. با امضاء این قرارداد زمینه تقسیم خزر در بخش جنوبی آن بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان فراهم شده است. بر سر ممنوعیت حضور کشتی‌های خارجی و صدور نفت و گاز خزر نیز توافق شد.

ادامه خبر ...
احتمال حذف ۵ روز تعطیل از تقویم تعطیلات رسمی کشور احتمال حذف ۵ روز تعطیل از تقویم تعطیلات رسمی کشور

 عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در تقویم جدید تعطیلات رسمی کشور، به ‌احتمال ‌زیاد ۵ روز از روزهای تعطیل فعلی از تقویم تعطیلات کشور حذف خواهد شد.

ادامه خبر ...
اختلاف‌ها در آمریکا برای دستور مهاجرتی ترامپ بالا گرفت اختلاف‌ها در آمریکا برای دستور مهاجرتی ترامپ بالا گرفت
یک قاضی فدرال آمریکا روز چهارشنبه گفت که ایالت هاوائی می‌تواند شکایت خود از فرمان اجرایی ترامپ برای منع ورود اتباع شش کشور مسلمان به خاک آمریکا را تقدیم دادگاه کند.
ادامه خبر ...
دانلود رایگان کتاب امیر کبیر و ایران دانلود رایگان کتاب امیر کبیر و ایران

کتاب امیرکبیر و ایران مربوط است به هرآن‌چه در مورد امیرکبیر است. شادروان فریدون آدمیت در این کتاب به شرح زندگانی امیرکبیر از بدو تولد تا زمان مرگ او می‌پردازد.

ادامه خبر ...
عبدالناصر همتی کیست؟ | بیوگرافی عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی عبدالناصر همتی کیست؟ | بیوگرافی عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی

خبر رسیده که جانشین سیف شخصی خواهد بود که مدتی کمی است ریاست بیمه مرکزی را تحویل فرد دیگری داده و حکم او برای سفارت ایران در چین صادر هم شده است، اما او که هنوز در ایران به سر می‌برد، به این ماموریت نخواهد رفت و توسط رئیس جمهور در کابینه بکار گرفته خواهد شد.

ادامه خبر ...
نماهنگ| رهبرانقلاب خطاب به نامزدهای انتخابات نماهنگ| رهبرانقلاب خطاب به نامزدهای انتخابات

رهبرانقلاب خطاب به نامزدهای انتخابات: به مردم قول بدهید برای بازکردن گره‌ها نگاهتان به بیرون از مرزها نباشد

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی